Een mooi idee wint de 1e prijs voor meest innovatieve project in de eerste lijn.

Contact No comments

Deze week ben ik gebeld door de Praktijk. De praktijk is een organisatie dat is ontstaan door een idee van mij. Dit idee heb ik ontwikkeld in mijn inkoopperiode bij VGZ en samen met frans ravestijn van Pluryn uitgewerkt.

Het idee was en is om cliƫnten met een beperking, die door de extramuralisering(afbouw van bedden) langer thuis moeten wonen ook daadwerkelijk langer thuis te kunnen laten wonen. Dit kan doordat huisartsen of de client zelf een triage kunnen aanvragen, die triagist kijkt mee en schakelt daar waar nodig de beste ambulante behandeling in die nodig is.

Uiteindelijk was het mijn idee ook om Verblijf met Behandeling af te bouwen waardoor je naast een kwaliteitsimpuls(de beste behandeling) ook doelmatiger werkt(afbouw behandeling in het ZZP). Daarnaast werken zorgaanbieders samen om de beste behandelaar te leveren. Kan t nog mooier.

Tot mijn vreugde heeft dit idee, uitgewerkt en geperfectioneerd door een aantal enthoussiaste mensen een eerste prijs gewonnen. De Mertensprijs 2014 voor meest innovatieve initiatief in de eerstelijns.

Indien u dit project interessant vindt kunt u mij altijd bellen.

Ik ben heel trots.

 

www.depraktijknijmegen.nl

 

 

About Sander Otto

Add your comment